Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Bandajare neuromusculara

0 stars: 0.00 din 0 pareri

100 lei Lei
Out Of stock
Descriere
In conceptul medical de bandajare neuromusculara este sustinuta miscarea fiziologica - astfel se activeaza procesul de autovindecare a corpului. Cu alte cuvinte, bandajul faciliteaza exact aceleasi procese pe care le-ar facilita si organismul in conditii optime.

Conceptul medical de bandajare are la origine metoda Kinesio Taping, care isi are bazele in Asia (Japonia si Corea), inca din anii 1970.

Principiile preluate din chiropractica si kinetoterapie au dat nastere dezvoltarii unor noi metode, bazate pe ideea ca miscarea si activitatea musculara sunt esentiale pentru a mentine sau a reface starea de sanatate a persoanei.

Conceptul din spatele acestei teorii spune ca muschii nu sunt necesari numai pentru miscare, ci si pentru a determina procese precum circulatia sanguina, circulatia limfatica si temperatura corpului. Daca muschii nu functioneaza corect, aceasta poate duce la o serie de neplaceri si tulburari.

Pornind de la acest concept, a fost dezvoltata o banda ce nu limiteaza miscarea si care activeaza procesul de vindecare propriu al corpului.

La scurt timp dupa ce a inceput dezvoltarea acestei metode, a devenit evident faptul ca sfera de aplicare este mult mai ampla decat simpla tratare a muschilor. Utilizand diferite tehnici, pot fi influentate in mod vizibil diverse tesuturi. Efectele ce pot fi obtinute sunt:

Ameliorarea durerii
Imbunatatirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular
Sustinerea functiei articulare prin:
cresterea stabilitatii
stimulare neuromusculara proprioceptiva
influentarea pozitiei articulatiilor
influentarea directiei miscarii
Neutralizarea congestiei circulatiei sanguine si drenajul limfatic
Influentarea neuroreflectorilor

Majoritatea aplicarilor se folosesc de elasticitatea benzii in raport cu elasticitatea pielii. Datorita acestui efect, se creaza mai mult spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice. Efectul de “ridicare” al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina si drenajul limfatic - astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce.

Pentru multi specialisti, aceasta metoda a devenit esentiala in practica lor de zi cu zi, permitand tratarea: afectiunilor ortopedice/posttraumatice (entorse, luxatii, tulburari de statica, etc.), afectiuni neurologice periferice (nevralgii si nevrite, herni de disc cervicale, lombare, etc.), afectiuni reumatismale degenerative articulare (spondilartoze, coxartroze, etc.), afectiuni reumatismale degenerative abarticulare (periartrite scapulohumerale, epicondilite, etc.), si multe alte afectiuni de natura diversa.

In prezent, foarte multi profesionisti (kinetoterapeuti, fizioterapeuti, medici) din lume folosesc bandajarea neuromusculara, ca si tratament unic sau complementar, pentru tratarea pacientilor.

Metoda poate fi aplicata unui spectru larg de pacienti, cum ar fi: copii/bebelusi, sportivi, varstini, adulti, pacienti in perioada de recuperare, etc.

Va asteptam la Chiromedica, in Cluj-Napoca, Str. Oltului, Nr.47
Trimite mesaj
Din Gura in Gura