Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Tratament scolioza

0 stars: 0.00 din 0 pareri

100 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Scolioza, ca si patologie, poate fi definita ca o accentuare (curbare exagerata) a curburilor fiziologice in plan frontal. Ea poate sa apara la orice nivel al coloanei vertebrale (cervicala, toracica, lombara), sau poate fi reprezentata de o singura curba pe toata lungimea coloanei, numita scolioza de tip C.

Exista situatii in care apare si o a doua curbura, cu rol compensator. In acest caz, discutam de scolioza de tip S.

Scolioza poate fi: functionala sau structurala.

Scolioza functionala, numita si atitudine scoliotica, este determinata de postura inadecvata, de cresterea brusca/exagerata in inaltime, dar poate aparea si in urma unei dureri (spasm muscular), proces inflamator, inegalitatea membrelor, etc. Nu implica modificari la nivelul structurii coloanei vertebrale. Este reversibila, se poate corecta prin constientizarea posturii corecte, practicarea regulata a unui sport, in caz de nevoie gimnastica corectoare.

Scolioza structurala implica si o modificare a structurii elementelor coloanei vertebrale - rotatie in ax a vertebrelor (cutitei toracice). Pentru tratarea acestuia este nevoie de tratament medical: gimnastica corectoare, chiropractica, orteza, in anumite cazuri chiar inteventie chirurgicala.

Tratamentul scoliozei are ca obiective: prevenirea accentuarii curburii scoliotice, corectarea si stabilizarea acesteia; cresterea fortei musculare la nivelul spatelui, toracelui si centurii scapulare; cresterea elasticitatii musculaturii cutiei toracice; eliminarea durerii (daca exista); si reducerea contracturii musculare, dupa care importanta majora o are formarea reflexului de postura corecta, pentru linia umerilor si a bazinului.

Aceste obiective pot fi atinse prin chiropractica - manipulare osteoarticulara, combinata cu o serie de exercitii de gimnastica corectoare.

​Scopul chiropracticii este repunerea treptata (progresiva) a vertebrelor/discurilor intervertebrale in pozitie corecta, perioada in care prin exercitii (gimnastica corectoare) se creste forta musculara, avand drep scop mentinerea, si intarirea acestei pozitii.

Tratament scolioza
Terapia nu este dureroasa. Manipularile vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea si incalzirea musculaturii din zona afectata, avand drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a repozitionarii vertebrelor.

Tratamentul pentru scolioza presupune aproximantiv 10-12 sedinte - in functie de gravitate, cu o frecventa de o sedinta/saptamana.

Va asteptam cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center pe strada Oltului Nr.47, daca aveti nevoie de tratament pentru scolioza!
Trimite mesaj
Din Gura in Gura