Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Tratament entorse

0 stars: 0.00 din 0 pareri

100 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Entorsa este o leziune traumatica a unei articulatii, provocata de o miscare brusca si puternica - dincolo de limitele fiziologice, in urma careia se produce intinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulatiei, fara o pierdere permanenta a rapoartelor osoase.

Tratament pentru entorse prin chiropractica.

Entorsle apar cel mai frecvent la nivelul gleznei si al genunchilor.

Se manifesta prin: umflatura rapida, adesea insotita de modificarea culorii pielii; durere si sensibilitate in zona afectata; uneori un sunet ca o pocnitura - semn de ruptura, senzatie de instabilitate; dificultate in folosirea articulatiei.

Tratamentul pentru entorse urmareste ameliorarea/disparitia durerii, reducerea inflamatiei, recastigarea stabilitatii si mobilitatii articulare, mentinerea fortei si rezistentei musculare, asigurand astfel revenirea pacientului la activitatile zilnice.

Sa nu uitam ca daca durerea este mai puternica, cu atat leziunea este mai severa. Avem
- Entorse de gradul I - intindere sau o mica ruptura a ligamentelor, prezentand o usoara sensibilitate, umflatura si rigiditate. Articulatia va fi capabila sa sustina greutatea in circa 24 de ore si va fi complet vindecata in aproximativ doua saptamani.
- Entorse de gradul II - ruptura partiala a ligamentelor; durere moderata; umflatura insotita de modifacarea culorii pielli. Zonele lezate sunt sensibile la palpare; mers dureros.
- Entorse de gradul III - ruptura completa a unui sau mai multor ligamente; zona este dureroasa, umflata si colorata albastru-negru. Articulatia nu poate fi miscata normal - aceasta este instabila, mobilitatea este pusa in pericol.

In majoritatea cazurilor, in urma entorsei, oasele care alcatuiesc articulatia nu se alineaza perfect - situatie in care simptomatologia persista o perioada mai lunga de timp. Prin manipularea efectuata la nivelul articulatiei, aceste oase sunt alineate, reducand astfel perioda de refacere cu 50% - simptomele amintite dispar mult mai rapid.

Tratamentul pentru entorsa presupune 1-2 sedinte - in functie de gravitate. In caz de entorsa de grad I si grad II simptomele dispar in cateva zile.

La entorsa de grad III, in majoritetea cazurilor dupa repunere, urmeaza interventie chirurgicala pentru refacerea ligamentelor rupte.

Tratamentul pentru entorse nu este dureros. Manipularea va fi precedata de manevre specifice pentru relaxare, si totodata incalzire a musculaturii din zona afectata, pentru executarea cu succes a repunerii.

Scopul nostru este de a trata entorsa, oferind o metoda de tratament care permite revenirea pacientului la activitatile zilnice intr-un interval de timp cat mai scurt.

Va asteptam cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center, pe str. Oltului nr 47, Cluj-Napoca daca aveti nevoie de tratament pentru entorse!
Trimite mesaj
Din Gura in Gura